Losos je uvijek dobrodošao na našem jelovniku, a tek jedna od njegovih odlika je jednostavnost pripreme. Zapečen s tikvicama čini ukusno, zdravo i brzo spremljeno jelo jer riječ je o dvjema namirnicama kojima je potrebna kratka termička obrada.
Losos s koricom od tikvica
Sastojci za četiri osobe:
- 600 g 4 fileta lososa
- Vegeta Maestro usitnjeni kopar
- 3 tikvice
- Sol i papar
- 3 žlice maslinova ulja
- 1⁄2 vrećice Vegete Natur za ribu

Foto: Canva
Priprema:
Losos pospite Vegetom Natur za ribu te koprom.
Posložite ga okrenutog kožom prema dolje u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje.
Tikvice naribajte, pospite paprom, malo posolite i promiješajte.
Smjesu nanesite na filee i poškropite maslinovim uljem.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 15 minuta.
Poslužite losos s kuhanim krumpirom.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.