Losos s koricom od tikvica

Losos je uvijek dobrodošao na našem jelovniku, a tek jedna od njegovih odlika je jednostavnost pripreme. Zapečen s tikvicama čini ukusno, zdravo i brzo spremljeno jelo jer riječ je o dvjema namirnicama kojima je potrebna kratka termička obrada.

Losos s koricom od tikvica

Sastojci za četiri osobe:

  • 600 g 4 fileta lososa
  • Vegeta Maestro usitnjeni kopar
  • 3 tikvice
  • Sol i papar
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1⁄2 vrećice Vegete Natur za ribu
Losos s koricom od tikvica

Foto: Canva

Priprema:

Losos pospite Vegetom Natur za ribu te koprom.

Neki baner

Posložite ga okrenutog kožom prema dolje u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje.

Tikvice naribajte, pospite paprom, malo posolite i promiješajte.

Smjesu nanesite na filee i poškropite maslinovim uljem.

Losos s koricom od tikvica

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 15 minuta.

Poslužite losos s kuhanim krumpirom.

Neki baner
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.