Pojeli ste sav kruh, a nigdje otvorenog dućana na vidiku ili vam se jednostavno ne da izlaziti u potragu? Kako god da je, tražite recept za domaći kruh, a ne želite ništa komplicirano? Onda je ovaj recept idealan za vas.
Za sve vas kojima se ne da čekati i htjeli biste već kroz manje od dva sata uživati u svježem kruhu, donosim jedan jako dobar i jednostavan stari recept. Po njemu bez ikakvog kompliciranja kruh svima ispada savršeno, a jedna mala caka ubrzava process dizanja tijesta i skraćuje čekanje. Isprobajte.
Brzi domaći kruh
Sastojci:
- 500 g brašna
- 400 ml mlake vode
- 2,5 žličice kvasca
- 2,5 žličice ulja
- 2,5 žličice šećera
- 2,5 žličice soli
Priprema:
U prikladnoj posudi pomiješajte sve sastojke, pa pokrijte i ostavite na toplom oko 45 minuta.

Foto: Canva
Premijestite tijesto, pa ga pustite da se odmori desetak minuta kako biste ga lakše oblikovali.
Po isteku navedenog vremena oblikujte tijesto u štrucu, pa ga pokrijte i ostavite da odstoji oko pola sata dok se ne udvostruči ili ga stavite u pećnicu zagrijanu na 60 – 80 stupnjeva u koju ste stavili i posudu s kipućom vodom, pa će se puno brže dići.
Kad se tijesto diglo zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, pa pecite desetak minuta, a zatim izvadite posudu s vodom i pecite još 15 – 20 minuta.
Ndam se da će vas veseliti pripremati ovaj brzi domaći kruh često!
U slast!

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.