Super kruh: recept za slasni kruh bez brašna i kvasca

Ovaj super kruh s pravom nosi svoje ime. Tako je zdrav, pun proteina, ukusan, divno miriše, izvana je hrskav, a iznutra sočan! Svatko tko ga jednom proba, peći će ga iznova i iznova, obećava YT kanal weltverborgen.

Ovaj kruh se peče bez kvasca, praška za pecivo i brašna, a gotovo se u potpunosti sastoji od zdravih, hranjivih žitarica i sjemenki.

Ako ne možete tolerirati orašaste plodove, možete ih zamijeniti ili ih jednostavno izostaviti.

Super kruh: recept

Neki baner

Sastojci:

  • 150g zobenih pahuljica (100 g krupnih, 50 g sitnih)
  • 130 g sjemenki suncokreta (možete ubaciti i sezama, konopljine sjemenke)
  • 100 g lanenog sjemena (50% usitnjenog lanenog sjemena)
  • 60g sjeckanih lješnjaka (oraha, badema)
  • 20g sjemenki bundeve (ili više ako želite)
  • 20g chia sjemenki
  • 20g ljuske psylliuma (kupite u DM ili bio trgovini)
  • 1 – 2 žličice soli
  • 1 – 2 žlice agavina sirupa (ili meda, javorovog sirupa, rižinog sirupa)
  • 3 žlice ulja po želji
  • 350 ml tople vode

Postupak:

Zamijesite sve sastojke.

Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji najmanje 2 sata.

Kruh pecite u tepsiji dugoj cca 25 cm. Ako je vaš oblik duži i kraći, možda ćete morati malo prilagoditi vrijeme i temperaturu.

Peče se na 180 stupnjeva 30 minuta i na 200 stupnjeva 40 minuta.

Ako vaš kruh postane previše taman (ako je oblik dulji i kruh je ravniji, na primjer, jednostavno ga smanjite na 180 stupnjeva za 2. dio pečenja). Prilagodite vrijeme i temperaturu.

JAKO VAŽNO: Prije rezanja pustite da se potpuno ohladi, inače će se kruh razmrviti!

Nakon hlađenja, čvrst je i sočan.

via atma

Neki baner