Da bi bio ukusan i hranjiv, ručak ne treba nužno biti kompliciran. Nekad su najjednostavnija jela upravo ona koja nam postanu omiljena, pogotovo kad obiluju raznim okusima. Ovom opisu odgovara i recept za tjesteninu s povrćem koja se priprema u samo jednom loncu. Donosim ga u nastavku.
Brza tjestenina s povrćem
Sastojci:
- glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- tikvica narezana na kockice
- crvena paprika narezana na kockice
- 60 g cherry rajčica
- 2 žličice maslinovog ulja
- 100 g smrznutog graška
- 250 g tjestenine
- 1 i pol žličica crvene curry paste
- 250 ml kokosovog mlijeka
- 400 g rajčice iz konzerve
- žličica limunovog soka
- sol i papar

Foto: Canva
Priprema:
Zagrijte ulje u velikom loncu.
Na njemu pirjajte nasjeckani luk oko tri minute dok ne postane proziran.
Dodajte protisnuti češnjak, tikvice i papriku pa dinstajte još dvije minute.
Ubacite preostale sastojke osim cherry rajčica.
Pirjajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta.
Dvije minute prije kraja kuhanja dodajte prepolovljene cherry rajčice.
Začinite solju, paprom, limunovim sokom i poslužite.
Dobar tek!

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.