Alfredo tjestenina s piletinom: Kremasti obrok za svaki dan

Ako tražite brzo, jednostavno i nevjerojatno ukusno jelo koje će zadovoljiti cijelu obitelj, Alfredo tjestenina s piletinom savršen je izbor. Ovaj klasik talijanske kuhinje poznat je po svom bogatom kremastom umaku koji se savršeno slaže s nježnom piletinom i omiljenom vrstom tjestenine. Priprema je brza i jednostavna, što ovo jelo čini idealnim za radni tjedan, a okusom će nadmašiti sva vaša očekivanja.

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 30 g maslaca
  • 250 ml neutralnog vrhnja
  • 1 žlica škroba
  • 100 g tvrdog sira (parmezan ili Grana Padano)
  • 250 g špageta
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar, mljevena crvena paprika (po ukusu)

Priprema:

Priprema piletine:

Pileće filee narežite na trakice ili medaljone.

Prelijte ih maslinovim uljem, posolite, popaprite i pospite mljevenom crvenom paprikom.

Neki baner

Na tavi zagrijte malo ulja i popržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite ga sa strane.

Alfredo tjestenina s piletinom

Foto: Canva

Priprema umaka:

U drugoj posudi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno sjeckani luk. Pržite dok ne postane staklast.

Dodajte maslac i nasjeckani češnjak te kratko propržite dok ne zamiriše.

Umiješajte škrob kako biste dobili lagano zgusnuti umak, a zatim ulijte vrhnje za kuhanje.

Začinite po ukusu (sol, papar) i lagano kuhajte dok se umak ne zgusne.

Kombinacija:

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju i sačuvajte jednu šeflju vode od kuhanja.

Procijeđene špagete dodajte u umak, s vodom od kuhanja kako biste dobili savršenu konzistenciju.

Dodajte naribani tvrdi sir i dobro promiješajte.

Alfredo tjestenina s piletinom

Završetak:

Na kraju dodajte prženu piletinu i sve zajedno lagano izmiješajte.

Poslužite toplo, uz dodatak svježe mljevenog papra ili sjeckanog peršina za dekoraciju.

Savjet:

Za bogatiji okus, možete dodati gljive, tikvice, špinat ili čak malo limunove korice za svježinu. Alfredo tjestenina s piletinom odlično se slaže i s čašom bijelog vina.

Uživajte u ovom brzom i kremastom specijalitetu koji će postati omiljeni obrok u vašem domu!

Neki baner
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.