Vakuum vježba za zatezanje trbuha

Postoji jedna odlična tehnika za zatezanje i ravnanje trbuha, a koja se također aktivno koristi i u jogi. Ona omogućava da se u vrlo kratko vrijeme (3-4 tjedna) ne samo ojačaju trbušni mišići s unutrašnje strane, nego i da struk učini vidljivo tanjim, a trbuh zategnutijim i ravnijim!

Podrazumijeva se, što češće prakticirate ovu vakuum vježbu, time ćete postići brži i očigledniji efekt, prenosi atma.

Na početku će vam biti potrebno vrijeme za zadržati trbušne mišiće napetima. Ali, kada oni dođu u tonus, bit će potrebno puno manje napora da ih kontrolirate.

Vakuum vježba za savršen struk

Neki baner

1. Početna pozicija: lezite na leđa, ruke uz tijelo, savijena koljena stoje na podu, mišići opušteni.

Polako izdahnite, oslobađajući pluća od zraka, ne naprežući pri tome mišiće tijela.

2. Oslobodivši pluća od zraka, počnite naprezati mišiće trbuha, pokušavajući ga uvući što je više moguće, kao da pupkom iznutra želite dotaći kralježnicu. Disanje pri tome zaustaviti.

Donji dio trbuha zaustavite na 10-15 sekundi, zatim učinite manji udah, nastavljajući uvlačiti trbuh.

3. Napravivši mali udah, ne žurite opustiti trbuh – napregnite mišiće trbuha i zadržite dah još na 10-15 sekundi, zatim ponovno uvucite trbuh, održavajući napetost mišića.

Ako vam je teško zadržavati dah, radite kratki udah.

4. Izdahnite, opustite trbuh, napravite nekoliko slobodnih udisaja-izdisaja, zatim ponovno oslobodite pluća od zraka i uvucite trbuh što više možete.

Napregnite mišiće trbuha, a zatim izbacite trbuh na gore, bez udisanja.

Minimalan broj ponavljanja je 5 puta.

Zahvaljujući ovoj vježbi samo za 3 tjedna možete značajno ojačati unutarnje trbušne mišiće, što će dovesti do smanjenja obima struka, kao i do odličnog izgleda trbuha, koji će postati napetiji i ravniji!

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed