Tacosi s piletinom

Piletina uz limetu, med i maslinovo ulje u tacosima idealan je obrok za radoznale gurmane. Uživajte!

Tacosi s piletinom

Sastojci za četiri osobe:

  • 500 g pilećeg filea
  • Ocijeđen sok od 1 limete
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice Vegete Natur za meksička jela
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 8 malih kukuruznih tortilja
  • 1 narezani ljubičasti luk
  • Nekoliko rotkvica narezanih na tanke ploške
  • Kupus narezan na tanke trakice
  • Korijandar za posluživanje
Tacosi s piletinom

Foto: Canva

Priprema:

Pileći file narežite na komade prikladne za ražnjiće.

Neki baner

Za marinadu limetin sok pomiješajte s medom.

Marinadu nanesite na piletinu, promiješajte i ostavite 20 minuta.

Mariniranu piletinu nabodite na štapiće za ražnjiće koje ste prethodno namočili u vodi.

Vegetu Natur za meksička jela pomiješajte s maslinovim uljem, pa zatim premažite pripremljene ražnjiće.

Ostavite ih sa strane dok režete povrće.

Na zagrijani roštilj ili grill tavu stavite ražnjiće i pecite ih s obiju strana.

Tortilje zagrijte u tavi ili na roštilju.

U tortilje stavite pripremljeno povrće i preko njega ražnjić.

Poslužite odmah toplo i posuto narezanim korijandrom.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed