Piletina uz limetu, med i maslinovo ulje u tacosima idealan je obrok za radoznale gurmane. Uživajte!
Tacosi s piletinom
Sastojci za četiri osobe:
- 500 g pilećeg filea
- Ocijeđen sok od 1 limete
- 1 žlica meda
- 2 žlice Vegete Natur za meksička jela
- 2 žlice maslinova ulja
- 8 malih kukuruznih tortilja
- 1 narezani ljubičasti luk
- Nekoliko rotkvica narezanih na tanke ploške
- Kupus narezan na tanke trakice
- Korijandar za posluživanje

Foto: Canva
Priprema:
Pileći file narežite na komade prikladne za ražnjiće.
Za marinadu limetin sok pomiješajte s medom.
Marinadu nanesite na piletinu, promiješajte i ostavite 20 minuta.
Mariniranu piletinu nabodite na štapiće za ražnjiće koje ste prethodno namočili u vodi.
Vegetu Natur za meksička jela pomiješajte s maslinovim uljem, pa zatim premažite pripremljene ražnjiće.
Ostavite ih sa strane dok režete povrće.
Na zagrijani roštilj ili grill tavu stavite ražnjiće i pecite ih s obiju strana.
Tortilje zagrijte u tavi ili na roštilju.
U tortilje stavite pripremljeno povrće i preko njega ražnjić.
Poslužite odmah toplo i posuto narezanim korijandrom.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.