Sve su žene iste? Šuplje opravdanje za varanje

Zašto varate? Dobro pitanje zar ne? Rekla bih – jer možete. Ali neću generalizirati. Čak razumijem, donekle. Rekli su vam da su sve žene iste, da sve žele samo vaš novac, da prava ljubav ne postoji, da iskrene žene ne postoje, da svaka želi zauzdati vašu slobodu, da ne postoje one iskrene, radišne, poštene i vrijedne vaše ljubavi.

Ispričat ću vam jednu priču. Istinitu priču.

Ona je u kasnim dvadesetima, u vezi cca 4 godine s momkom nešto starijim od nje. Ovo ljeto je odradila izuzetno tešku i napornu sezonu, kod poslodavca koji ju je šikanirao, izrabljivao, zakidao. Puno i često je plakala, često stiskala zube i uložila nadljudski napor da izdrži. I izdržala je! Uspjela je zato što je imala cilj, a cilj je bio zaraditi novac s kojim bi mogli započeti zajednički život i zajednički posao. Momak ima dovoljno novaca za sve to, ali ona nije željela živjeti na njegovoj grbači. Ona je htjela biti ravnopravni partner u životu i u poslu.

Kad se vratila, shvatila je da u njegovom inboxu živi neka Tamara… koja želi još jedan susret, još jedan izlazak, još jedan seks.

Neki baner

– O čemu se radi?

– Ma to je bila samo zafrkancija…

– Zafrkancija?

– Ajde nemoj sad raditi dramu!

– Molim??

– Tko zna s kim si se ti hvatala na moru?

– Pa si ti mene varao za svaki slučaj, samo da mi vratiš nešto što ti misliš da sam učinila??

– Radiš probleme gdje ih nema.

– Ja sam radila kao životinja, bez ijednog slobodnog dana, po 15 sati dnevno, na +50 u kuhinji iz pakla, a ti si mi slao srca i puse dok si me varao? Pa dragi moj, hvala ti! Tvoja nepostojeća ljubav pomogla mi je da izdržim. Pomaknula sam svoje granice, zaradila novac, upoznala svoje mogućnosti, stekla znanje i iskustvo. Učinio si dobro djelo, iako nehotice! Tamara te čeka!

– Ma ‘ko te jbe! Ako nećeš ti, ima ‘ko hoće!

– Tako je! Tamo na moru ih je bilo nekoliko koji su htjeli, ali ja nisam općinski štambilj.

– Oprosti! Nisam tako mislio.

– Ti uopće nisi mislio, a nisi ni volio. Tebi treba Tamara koja očito zna da postojim i svejedno je bila s tobom. Tamari trebaš ti jer ona s tobom dobiva tvoj novac i zabavu bez obaveza. Ona i ti zaslužujete jedno drugo.

– Ti bez veze dramiš! Nije mi ništa značila! Ostavila si me tu samog i otišla! Što sam trebao?

– Nije više važno što si trebao, važno je što sada trebaš, a trebaš nestati istog časa iz mog života, iz mog inboxa, iz mog grada, iz moje obitelji, iz mojih planova za budućnost, iz mog srca i iz mojih misli. Za pola tog nestajanja ću se ja pobrinuti, a za ostatak ćeš ti. Ne želim te više nikad vidjeti u svojoj blizini niti u blizini moje obitelji.

– Hahahaha, luda si! Pričekat ćemo dan dva dok te ne prođe, pa ćeš se predomisliti! Ti mene voliš!

– Tako je! Ja tebe volim, ali ti ne voliš mene.

– Naravno da te volim! Tamara zna da tebe volim i da mi ona nije ništa značila. Ne vidim razlog da radiš probleme!

– Ne vidiš sada, ali budimo strpljivi! Tamara će ti pomoći da ga vidiš!

– Bacit ćeš u vodu 4 godine zbog gluposti?

– Hvala ti za odličnu životnu školu, koju sam prošla s odličnim! Sretna sam što mi nisi muž i što s tobom nisam stvorila dom i obitelj. Sretna sam što postoje Tatjane koje čuvaju dečke kojima je dosadno dok njihove cure rade i vjerno vole. Sretna sam ovog trena najviše na svijetu, iako me ta sreća sada boli.

Sve su žene iste,   Kakav ste frend?, kako se nositi s glupim ljudima, man and woman in brown leather coat standing on brown soil
Photo by Vera Arsic on Pexels.com

Ne, nisu sve žene iste!

Ova priča je samo jedna od mnogih sličnih, a vi momci hitno naučite razlikovati djevojke koje je vrijedno voljeti od onih koje nisu vrijedne ljubavi i poštovanja. Ako vam je to teško, obratite se svojim majkama i očevima za dodatne sate iz odgoja. Neka prođu s vama dio o međusobnom poštovanju, vrstama ljubavi, samopoštovanju i temeljnim ljudskim vrijednostima.

Sretno vam bilo!

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed