Sladoled od šljiva
Sastojci:
- 450 g zrelih šljiva bez koštica
- 250 ml slatkog vrhnja
- 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 1 žlica limunova soka
Priprema:
Pomiješajte šljive, mlijeko i limunov sok i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Stavite je u lonac i kuhajte pet minuta uz često miješanje na srednjoj vatri dok ne promijeni boju i malo se zgusne.
Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
Čvrsto istucite slatko vrhnje.
Foto: Canva
U vrhnje dodajte pripremljenu ohlađenu smjesu.
Dobro izmiješajte kuhačom.
Sladoled prebacite u posudu od 1,5 litara.
Zatim ga prekrijte prozirnom folijom koja bi trebala dodirivati površinu sladoleda.
Ostavite da se ohladi u zamrzivaču najmanje četiri sata.
Izvadite sladoled 10 minuta prije posluživanja.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.