Kruh s pestom
Sastojci:
- 330 g glatkog brašna
- 100 ml mlakog mlijeka
- 75 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 5 g suhog kvasca
- 1 žličica brašna + 1 žličica šećera + 50 ml mlakog mlijeka za dizanje kvasca
Za nadjev:
- 100 ml pesta
- 150 g mozzarelle
- Maslinovo ulje
Foto: Canva
Priprema:
- Kvasac pomiješajte s brašnom, šećerom i mlijekom, pa ostavite da odstoji desetak minuta.
- Jaje izmutite s maslacem, dodajte mlijeko i umiješajte kvasac.
- Zatim dodajte brašno i sol, pa zamijesite glatko tijesto.
- Pustite da se diže barem sat vremena.
- Razvaljajte potom tijesto u pravokutni pravokutnik, namažite ga pestom, dodajte tanko narezanu mozzarellu, pokapajte s malo maslinova ulja, razrežite i ispletite u pletenicu.
- Ostavite da se diže u kalupu za kruh još 15 do 20 minuta, pa pecite 40 – ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Poslužite toplo.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.