Rižini rezanci s povrćem 

Želite li pripremiti brz i ukusan ručak ili večeru – napravite stir fry. Riječ je o azijskoj kulinarskoj tehnici brze pripreme mesa, ribe i povrća na visokoj temperaturi u nešto ulja u woku. 

Rižini rezanci s povrćem 

Sastojci:

  •  400 g rižinih rezanaca 
  •  200 g tofua 
  •  200 g narezanog povrća po želji 
  •  130 g maslaca od kikirikija 
  •  70 ml vode
  •  3 češnja češnjaka
  •  3 žlice umaka od soje 
  •  1 limun ili limeta 
  •  1 žlica meda ili javorovog sirupa 
  •  1 čajna žličica tostiranog sezamovog ulja 
  •  1 čajna žličica ljutog umaka po želji 
  •  Biljno ulje 
Rižini rezanci s povrćem 

Foto: Canva

Priprema:

  1. Rižine rezance potopite u vrućoj vodi i stavite sa strane.
  1. Tofu posušite papirnatim ručnikom, narežite na manje kockice i stavite sa strane.
  1. Pripremite i drugo povrće.
  1. U zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, umak od soje, nasjeckani češnjak, med, tostirano sezamovo ulje, vodu i iscijeđeni limun ili limetu.
  1. Miješajte dok ne dobijete jednolični umak.
  1. Probajte umak i podesite začine svojem ukusu.
  1. U tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu brzo prepržite komadiće tofua i povrća.
  1. Pržite oko dvije do tri minute dok namirnice ne počnu dobivati zlatno – smeđu boju.
  1. Podlijte povrće i tofu s umakom na bazi maslaca od kikirikija i dobro promiješajte.
  1. Nakon otprilike pola minute dodajte i ocijeđene i omekšane rižine rezance i sve dobro promiješajte.
  1.  Pirjajte sve zajedno oko jedne minute i poslužite s malo ljutog umaka po želji. 
Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed