Rižini rezanci s povrćem
Sastojci:
- 400 g rižinih rezanaca
- 200 g tofua
- 200 g narezanog povrća po želji
- 130 g maslaca od kikirikija
- 70 ml vode
- 3 češnja češnjaka
- 3 žlice umaka od soje
- 1 limun ili limeta
- 1 žlica meda ili javorovog sirupa
- 1 čajna žličica tostiranog sezamovog ulja
- 1 čajna žličica ljutog umaka po želji
- Biljno ulje
Foto: Canva
Priprema:
- Rižine rezance potopite u vrućoj vodi i stavite sa strane.
- Tofu posušite papirnatim ručnikom, narežite na manje kockice i stavite sa strane.
- Pripremite i drugo povrće.
- U zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, umak od soje, nasjeckani češnjak, med, tostirano sezamovo ulje, vodu i iscijeđeni limun ili limetu.
- Miješajte dok ne dobijete jednolični umak.
- Probajte umak i podesite začine svojem ukusu.
- U tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu brzo prepržite komadiće tofua i povrća.
- Pržite oko dvije do tri minute dok namirnice ne počnu dobivati zlatno – smeđu boju.
- Podlijte povrće i tofu s umakom na bazi maslaca od kikirikija i dobro promiješajte.
- Nakon otprilike pola minute dodajte i ocijeđene i omekšane rižine rezance i sve dobro promiješajte.
- Pirjajte sve zajedno oko jedne minute i poslužite s malo ljutog umaka po želji.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.