Quiche sa šampinjonima i piletinom

Quiche je mnogima na vrhu liste omiljenih pita, a u verziji s ovim bogatim i ukusnim nadjevom teško može imati ozbiljnu konkurenciju. Dobar tek!

Quiche sa šampinjonima i piletinom

Sastojci za 4 osobe:

Za tijesto:

  • 300 g oštrog brašna
  • 170 g maslaca
  • 1 jaje
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica kiselog vrhnja

Za nadjev:

  • 1 manja glavica luka
  • 600 g pilećeg filea
  • 350 g šampinjona
  • 4 jaja
  • 60 ml maslinova ulja
  • 100 ml milerama
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g gaude
  • Sol i papar
  • Nekoliko listića bosiljka

Priprema:

Neki baner

Sve sastojke za tijesto ručno izmijesite u posudi, zamotajte u foliju i stavite da se odmori 20 minuta.

Dok se tijesto odmara u većoj tavi na maslinovu ulju prepecite luk narezan na ploške.

Dodajte piletinu narezanu na rezance i šampinjone na ploške.

Šampinjoni će nakon nekog vremena pustiti vodu, pa je bitno da sva tekućina ispari i da se sve ponovno počne pržiti.

Na kraju posolite Ii popaprite po želji, pa stavite sa strane.

U posebnoj zdjeli pjenjačom razmutite jaja, mileram i vrhnje za kuhanje.

Kad se tijesto odmorilo 1 sat razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini, ne pretanko, ali niti predebelo.

Prebacite tijesto u rebrasti kalup koji ste prethodno namastili.

Utisnite tijesto u kalup, pa ga izbockajte lagano vilicom po cijeloj površini.

Stavite ga peći na 200 stupnjeva 10 minuta.

Izvadite tijesto, pa u njega posložite nadjev od piletine, pospite po vrhu naribanu gaudu i zalijte sve razmućenom smjesom od jaja i vrhnja.

Vratite u pećnicu na još 15 – 20 minuta.

Quiche sa šampinjonima i piletinom

Kad je gotovo izvadite iz pećnice i natrgajte na tart nekoliko listića svježeg bosiljka.

Savjet: Ne volite li gljive probajte quiche s nekim drugim povrćem, primjerice porilukom.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed