Prvi Copy Taste event u Zagrebu!

U dvorištu kluba Peti Kupe, u petak 26.04., od 16:00 sati, vodeći regionalni barmeni miksat će svoje signature koktele i u sklopu Copy Taste eventa predstavit se zagrebačkoj publici. Kopirat će okuse po kojima su njihovih osam barova postali priznati i poznati u regiji, a neki i na svjetskoj barskoj sceni. Za nezaboravni provod bit će zaslužni Soul Bader i DJ Frx koji će kao i barmeni miksati, no njihova zadaća je –  izmiksati dobar zvuk!  

Prvi Copy Taste event, u Zagreb dovodi osam vodećih barova regije!

Zagreb, 11. travnja 2024. – Najpoznatiji barmeni regije, u petak, 26.04., dolaze u Zagreb i miksaju koktele kakve još niste imali prilike kušati. U jednom od  najljepših zagrebačkih dvorišta, onom kluba Peti Kupe, u Trnjanskoj cesti 5, od 16:00 sati, održava se Copy Taste event. Event koji okuplja vodeće barmene iz Hrvatske i regije. Oni će od pred zagrebačkom publikom rekreirati signature koktele koji su ih i doveli na regionalnu kartu najboljih – u Zagreb!

Iza ideje i realizacije stoji Dominik Bečvardi

Iza svakog projekta stoji netko tko je imao viziju i ideju o njegovoj realizaciji. U slučaju prvog Copy Taste eventa to je zagrebački barmen, poduzetnik i ambasador tvrtke Brown-Forman Dominik Bečvardi sa svojim timom iz Peaches&Cream bara koji u Zagreb dovodi poznate koktel barove iz Hrvatske i regije.

Neki baner

Bečvardi godinama, idejama i entuzijazmom, doprinosi regionalnoj barmenskoj sceni. Ovog proljeća je sa svojim timom osmislio događanje u sklopu kojeg će kolegama iz regije prvo predstaviti živahnu zagrebačku koktelsku scenu, a potom na poslijepodnevnom događanju zagrebačkoj publici njihova umijeća.

Dominik Bečvardi, foto: Sanjin Kaštelan

„Naša regija ima fantastičnu barmensku scenu, niz barova koje drže odlični barmeni, ozbiljni entuzijasti i znalci. Vjerujem da će zagrebačka publika uživati u koktelima koje će rekreirati za njih. Neki od barmena i barova regije nalaze se na listama najboljih barova svijeta i njih dovodimo u Zagreb.

Ideja je da posjetitelji kušaju koktele po kojima su ti barovi postali poznati i priznati, druže se s barmenima i možda otkriju neki trik. Saznaju kako nešto doma bolje izmiksati, uz pokoji novi uvid i znanje napraviti svoj koktel.

Osim njih, na Copy Taste dolazi i Alia Akkman koja sjedi u žiriju The World’s 50 Best Bars organizacije i koja ocjenjuje barove na razini Europe, što nam je posebno drago. Ovo je prvo događanje koje organiziramo na ovaj način i siguran sam da će svi koji dođu zaista uživati, sjajno se zabaviti i steći nezaboravno iskustvo“, priča Dominik Bečvardi. 

Foto: Sanjin Kaštelan

Na Copy Taste gostovat će 8 barova

Na Copy Taste eventu posjetitelji će guštati u koktelima osam barova. Albaniju predstavlja  Nouvelle Vague, prvi bar s ovih prostora koji je uspio ući na listu 100 najboljih barova svijeta po izboru organizacije The World’s 50 Best Bars i nalazi se na 86. mjestu. Republiku Srbiju predstavit će dva beogradska bara – Josephine cocktail bar & restaurant koji se također našao na listi The World’s 50 Best Bars kao otkriće te Riddle Bar.

Bosnu i Hercegovinu predstavlja bar Okosh Bokosh, Sloveniju bar Silk and Fizz, a Sjevernu Makedoniju Casa Bar. Crnu Goru predstavlja bar Kokotov rep, a Hrvatsku splitski String’s Bar. Navedeni barovi će pred publikom rekreirati po tri koktela zbog kojih su njihovi barovi postali sinonim za dobar provod! Ali i sinonim za nove trendove u industriji i (ne)ponovljive okuse, te uživo pokazati da se recepti možda mogu kopirati, ali okusi ne. 

Foto: Sanjin Kaštelan

Ključna je i dobra glazba!

Nijedan party nije kompletan bez dobre glazbe. 

Da sve teče glatko tijekom miksanja pobrinut će se Soul Bader i DJ Frx. A kad padne mrak, točnije od 23:00 sata, party seli u unutrašnjost kluba Peti Kupe. Tamo se dobra zabava nastavlja uz Yammat FM Heat Radio ekipu i glazbeni program Taste gdje će posjetitelje do ranog jutra rasplesanima i raspoloženima držati Sani, DJ Lea i Kapela.

Foto: Sanjin Kaštelan

Ulaz na Copy Taste event je besplatan! No, budući da je prijatelj Jack uvijek široke ruke tako prvih 200 posjetitelja koji putem sustava Entrio preuzmu digitalnu pozivnicu časti koktelom. Na Copy Taste događanju posjetitelji će moći podići besplatne ulaznice za Taste event.

Ne propustite Copy Taste! Uživajte u vrhunskim koktelima jedinstvenih okusa o kojima priča regija, upoznajte barmene koji su ih osmislili i sjajno se zabavite.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed