Njoki s rajčicom, špinatom i mascarpone sirom

Ova se verzija jela može prilagoditi namirnicama koje imate u hladnjaku. Umjesto špinata dodajte tikvice, šparoge… Začinite jelo nekim od vama omiljenih domaćih pesto umaka, onim klasičnim, ali i onim fantastičnim od medvjeđeg luka.

Za pripremu je dovoljno 20 minuta. Ukoliko želite i znate kako pripremiti domaće njoke ovo će jelo biti još posebnije. Savjet je da njoke pripremite dan ranije.

Njoki s rajčicom, špinatom i mascarpone sirom

Sastojci:

  • 500 g njoka
  • 350 g paste od rajčica
  • 100 g špinata, nasjeckanog
  • 125 g mascarpone sira
  • 50 g parmezana, svježe naribanog

Priprema:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva.

Neki baner

Njoke skuhajte prema uputama i kuhane ocijedite.

U međuvremenu zagrijte pastu od rajčica, dodajte špinat te promiješajte kako bi se sastojci dobro proželi.

U taj umak dodajte kuhane i ocijeđene njoke, začinite po želji s malo soli, papra te drugim začinima, pa sve prebacite u posudu za pečenje.

Preporuka je da bude keramička.

Njoki s rajčicom

Foto: Canva

Dodajte mascarpone i naribani parmezan, pa pecite dok se površina ne zapeče i dobije zlatnu boju.

Jelo poslužite toplo uz svježu salatu po želji.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed