Za pripremu je dovoljno 20 minuta. Ukoliko želite i znate kako pripremiti domaće njoke ovo će jelo biti još posebnije. Savjet je da njoke pripremite dan ranije.
Njoki s rajčicom, špinatom i mascarpone sirom
Sastojci:
- 500 g njoka
- 350 g paste od rajčica
- 100 g špinata, nasjeckanog
- 125 g mascarpone sira
- 50 g parmezana, svježe naribanog
Priprema:
Uključite pećnicu na 200 stupnjeva.
Njoke skuhajte prema uputama i kuhane ocijedite.
U međuvremenu zagrijte pastu od rajčica, dodajte špinat te promiješajte kako bi se sastojci dobro proželi.
U taj umak dodajte kuhane i ocijeđene njoke, začinite po želji s malo soli, papra te drugim začinima, pa sve prebacite u posudu za pečenje.
Preporuka je da bude keramička.
Foto: Canva
Dodajte mascarpone i naribani parmezan, pa pecite dok se površina ne zapeče i dobije zlatnu boju.
Jelo poslužite toplo uz svježu salatu po želji.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.