Lazanje s tortiljom, kobasicom i grahom 

Talijanski klasik lazanje omiljen je u cijelom svijetu, a ova verzija tortiljom, kobasicom i grahom preliven umakom od sira pravi je gurmanski specijalitet. Budući da se koristi grah i rajčica pelati iz konzerve, obrok je gotov za pola sata.

Lazanje s tortiljom, kobasicom i grahom 

Sastojci:

  • 2 velike tortilje
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 100 g kobasica 
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 crvena ili žuta paprika
  • 1 manja tikvica
  • 1 žličica kumina 
  • 1 žličica mljevenog korijandra 
  • ½ žličice mljevene paprike
  • 800 g pelata iz konzerve 
  • 400 g graha iz konzerve

Za umak od sira:

  • 50 g cheddar sira 
  • 4 žlice vrhnja za kuhanje 
  • 3 žlice kiselog vrhnja 
Lazanje s tortiljom

Foto: Canva

Priprema:

  1. Na malo zagrijanog ulja popržite nasjeckani luk i mrkvu, pa kad povrće omekša dodajte nasjeckanu kobasicu. 
  1. Pržite još nekoliko minuta, pa dodajte nasjeckani češnjak, papar i tikvice. 
  1. Sve dobro promiješajte i pirjajte nekoliko minuta. 
  1. Dodajte kumin, mljeveni korijandar, cimet i mljevenu papriku, pa promiješajte.
  1. Nakon minutu dodajte oguljeni, propasirani grah, pa posolite i popaprite. 
  1. Zakuhajte i kuhajte još 10 minuta. 
  1. U lim za pečenje stavite naribani sir, vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje.
  1. Posolite i popaprite, pa promiješajte i kuhajte dok se sastojci ne sjedine.
  1. Smjesa treba biti gusta kao pašteta. 
  1. Potom u lim ulijte pola količine nadjeva s kobasicom, pa na to stavite tortilju. 
  1. Zatim stavite nadjev od sira te preostali nadjev od kobasica.
  1. Na vrh stavite drugu tortilju i premažite preostalim umakom od sira.
  1. Ostavite na štednjaku još 5 – 10 minuta te pospite naribanim sirom i ostavite na štednjaku dok se ne rastopi.
  1. Ili lazanje stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 5 minuta  na 150 stupnjeva. 
Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed