Lagana zapečena tjestenina sa špinatom i piletinom

Tražite ukusan i jednostavan obrok za užurbane radne dane? Ova zapečena tjestenina s piletinom i špinatom idealan je izbor! Bogata kremastim okusom i mirisnim dodacima poput sušenih rajčica, ovo jelo nudi savršen spoj praktičnosti i gurmanskog užitka. Priprema je brza, a rezultat je prava comfort food poslastica. Isprobajte recept i uživajte uz obitelj ili prijatelje.

Sastojci:

  • 250 g tjestenine (po izboru, npr. penne ili fusilli)
  • 4 pileća batka (ili 300 g pilećeg filea)
  • 100 g listova mladog špinata
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 ml polusušenih rajčica
  • 200 g ribanog parmezana
  • 150 g mozzarelle

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C i lagano namastite dublju posudu za pečenje.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, u velikom loncu kipuće slane vode (oko 8-10 minuta, dok ne postane al dente). Ocijedite i ostavite sa strane.

Neki baner

U međuvremenu, odvojite pileće meso od kostiju (ako koristite batke) i narežite na manje komade.

Popržite meso u tavi na malo ulja dok ne postane zlatno-smeđe i termički obrađeno.

U velikoj zdjeli, pomiješajte tjesteninu, piletinu, listove špinata, polusušene rajčice, 150 g parmezana i vrhnje za kuhanje. Dobro promiješajte da se sastojci ravnomjerno rasporede.

Prebacite smjesu u pripremljenu posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite.

Na vrh pospite mozzarellu i preostali parmezan, osiguravajući bogatu i zlatnu koricu prilikom pečenja.

Pecite u pećnici 20-25 minuta, dok površina ne poprimi zlatnu boju i postane hrskava.

Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji nekoliko minuta prije posluživanja.

Savjeti za dodatne okuse:

Umjesto pilećih bataka, možete koristiti pileći file za bržu pripremu.

Dodajte začine poput češnjaka u prahu, muškatnog oraščića ili malo čilija za dodatnu aromu.

Za vegetarijansku verziju, izostavite piletinu i dodajte više povrća poput gljiva ili tikvica.

tjestenina sa špinatom i piletinom

Foto: Canva

Poslužite uz:

Ovu tjesteninu možete poslužiti uz svježu zelenu salatu i čašu bijelog vina za potpuni doživljaj.

Uživajte u svakom zalogaju i dobar tek!

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed