Brzi kolač od trešanja

Iskoristite sezonu trešanja kako biste isprobali recept za jednostavni kolač koji će sigurno postati omiljeni gost na vašem stolu. Trešnje su bogat izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.

Brzi kolač od trešanja

Sastojci:

  • 120 g margarina
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 250 g oštrog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 100 ml mlijeka
  • Ribana limunova korica
  • 100 g mljevenih oraha
  • 350 g očišćenih trešanja

Za dekoraciju:

  • 100 ml mlijeka
  • Trešnje za dekoraciju

Priprema:

Margarin sobne temperature, šećer i žumanjke pjenasto izmiksati.

Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i ribanu limunovu koricu.

Neki baner

Bjelanjke izmiksajte u snijeg, pa ga naizmjence s mljevenim orasima umiješajte u smjesu silikonskom špatulom.

U kalup dimenzije 30*20 cm, obložen papirom za pečenje rasporedite smjesu.

Na vrh poslažite očišćene trešnje.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 – 40 minuta.

Brzi kolač od trešanja

Foto: Canva

Pečen kolač ohladite, izrežite i na svaku kocku stavite malo šlaga pripremljenog prema uputi s vrećice sa 100 ml mlijeka.

Ukrasite svaku kocku kolača dodatno trešnjom na vrhu.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed