Iskoristite sezonu trešanja kako biste isprobali recept za jednostavni kolač koji će sigurno postati omiljeni gost na vašem stolu. Trešnje su bogat izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.
Brzi kolač od trešanja
Sastojci:
- 120 g margarina
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 250 g oštrog brašna
- ½ praška za pecivo
- 100 ml mlijeka
- Ribana limunova korica
- 100 g mljevenih oraha
- 350 g očišćenih trešanja
Za dekoraciju:
- 100 ml mlijeka
- Trešnje za dekoraciju
Priprema:
Margarin sobne temperature, šećer i žumanjke pjenasto izmiksati.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i ribanu limunovu koricu.
Bjelanjke izmiksajte u snijeg, pa ga naizmjence s mljevenim orasima umiješajte u smjesu silikonskom špatulom.
U kalup dimenzije 30*20 cm, obložen papirom za pečenje rasporedite smjesu.
Na vrh poslažite očišćene trešnje.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 – 40 minuta.

Foto: Canva
Pečen kolač ohladite, izrežite i na svaku kocku stavite malo šlaga pripremljenog prema uputi s vrećice sa 100 ml mlijeka.
Ukrasite svaku kocku kolača dodatno trešnjom na vrhu.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.