Rolada s jagodama
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 40 ml biljnog ulja
- 1 vanilin šećer
Za kremu:
- 200 g vrhnja za šlag
- 150 g bijele čokolade
- 100 g kremastog sira
- 50 g šećera u prahu
- 400 g jagoda
Priprema:
Za biskvit stavite jaja i šećer u posudu i dobro ih izradite 5 minuta u pjenastu smjesu.
Dodajte preostale sastojke i ručno ih umiješajte.
Dobiveni biskvit prebacite u veliki lim za pečenje (mora biti tanki biskvit) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Stavite peći u pećnicu na 160 stupnjeva 25 – 30 minuta.
Vrhnje za šlag i šećer istucite u čvrstu smjesu.
Bijelu čokoladu rastopite.
Lagano ju dodajte u šlag stalno miješajući.
Na kraju dodajte kremasti sir i ponovno sve dobro izmiješajte.
Stavite u hladnjak dok se biskvit ne ispeče i ohladi.
Kad se biskvit ispekao i ohladio izvadite ga iz lima.
Foto: Canva
Namažite ga kremom i dodajte jagode.
Pažljivo ga zarolajte u roladu, stavite u aluminijsku foliju i lagano stegnite.
Ostavite da se hladi u hladnjaku 2 sata.
Kad je gotov maknite aluminijsku foliju i poslužite.
Na vrh posložite neko jagoda narezanih na pola i posipajte šećerom u prahu.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.