Rolada s jagodama

Ako ste u potrazi za desertom u koji ćete ubaciti jagode, mnogima omiljeno proljetno voće, isprobajte najjednostavniji recept za roladu nakon koje će vaši ukućani lizati prste.

Rolada s jagodama

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 40 ml biljnog ulja
  • 1 vanilin šećer

Za kremu:

  • 200 g vrhnja za šlag
  • 150 g bijele čokolade
  • 100 g kremastog sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 400 g jagoda

Priprema:

Za biskvit stavite jaja i šećer u posudu i dobro ih izradite 5 minuta u pjenastu smjesu.

Dodajte preostale sastojke i ručno ih umiješajte.

Neki baner

Dobiveni biskvit prebacite u veliki lim za pečenje (mora biti tanki biskvit) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Stavite peći u pećnicu na 160 stupnjeva 25 – 30 minuta.

Vrhnje za šlag i šećer istucite u čvrstu smjesu.

Bijelu čokoladu rastopite.

Lagano ju dodajte u šlag stalno miješajući.

Na kraju dodajte kremasti sir i ponovno sve dobro izmiješajte.

Stavite u hladnjak dok se biskvit ne ispeče i ohladi.

Kad se biskvit ispekao i ohladio izvadite ga iz lima.

Rolada s jagodama

Foto: Canva

Namažite ga kremom i dodajte jagode

Pažljivo ga zarolajte u roladu, stavite u aluminijsku foliju i lagano stegnite.

Ostavite da se hladi u hladnjaku 2 sata.

Kad je gotov maknite aluminijsku foliju i poslužite.

Na vrh posložite neko jagoda narezanih na pola i posipajte šećerom u prahu.

Neki baner