Vjerovanja o novogodišnjoj noći

Prije nego što zaželite novogodišnju želju, ne trebate dugo razmišljati. Nemojte koristiti negativnu riječ „ne“: na primjer, umjesto da se „ne razbolite“, bolje je koristiti „biti zdrav“. Tradicionalno, želju nemojte nikome govoriti!

Vjerovanje govori kako nije dobro šivati gumbe posljednjeg dana u godini jer postoji vrlo visok rizik od nerješavanja starih problema u novoj godini.

Zaboravite na društvene mreže. Psiholozi kažu da čak i ako sami provodite novogodišnju noć bolje je da se za Novu godinu držite podalje od društvenih mreža. Gledanje zanimljivog filma ili predstave bila bi bolja opcija.

Neki baner

Nemojte slaviti praznik u isključivo ženskom društvu. Ako ne postoji drugi način, nakon 12 sati morate izaći i čestitati muškarcima u okolini.

Svečana noć se ne može slaviti u staroj odjeći. Najradikalnija verzija ovog vjerovanja je: ne nositi nove stvari cijelog tjedna do praznika, već se 31. prosinca/decembra treba obući nova odjeća.

Ne možete slaviti praznik s praznim džepovima, inače ne možete sanjati o prosperitetu i financijskoj stabilnosti u narednoj godini.

Ne treba posuđivati novac uoči 31. prosinca/decembra i ne posuđujte novac od 31. prosinca/decembra do 19. siječnja/januara.

Stvorite atmosferu mira i dobre volje bar na nekoliko dana. I, prema narodnom vjerovanju, oni će se nastaviti tijekom cijele godine.

zenskimagazin

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed