Svinjski kotleti s pireom od bundeve

Kotleti s pireom od bundeve i češnjaka pripremljeni uz par kapi maslinova ulja otkrit će vam novu notu okusa. Uživajte uz fino pečeno meso. Dobar tek!

Svinjski kotleti s pireom od bundeve

Sastojci za šest osoba:

  • 1 kg svinjskih kotleta
  • 1 vrećica Vegete Natur za svinjetinu
  • 6 žlica ulja

Pire od bundeve:

  • 600 g bundeve
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve

Foto: Canva

Priprema:

Kotlete operite, osušite i natrljajte ih Vegetom Natur za svinjetinu.

Neki baner

Na zagrijanom ulju pecite meso s obiju strana do lijepe zlatnosmeđe boje.

Bundevu ogulite, operite i narežite na kockice.

Stavite je kuhati na paru s očišćenim češnjakom.

Kad bundeva postane mekana zgnječite je u pire s češnjakom.

Na kraju umiješajte žlicu maslinovog ulja.

Ako kotlete želite dodatno aromatizirati, uz njih možete u tavicu ubaciti i začinsko bilje po ukusu, poput ružmarina ili bosiljka. Ili uz njih možete ispeći i neko povrće koje volite poput mrkvice, karfiola, celera, paprike… Po ukusu.

Želimo vam dobar tek!

Neki baner
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.