Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sastojci za šest osoba:
- 1 kg svinjskih kotleta
- 1 vrećica Vegete Natur za svinjetinu
- 6 žlica ulja
Pire od bundeve:
- 600 g bundeve
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica maslinova ulja
Foto: Canva
Priprema:
Kotlete operite, osušite i natrljajte ih Vegetom Natur za svinjetinu.
Na zagrijanom ulju pecite meso s obiju strana do lijepe zlatnosmeđe boje.
Bundevu ogulite, operite i narežite na kockice.
Stavite je kuhati na paru s očišćenim češnjakom.
Kad bundeva postane mekana zgnječite je u pire s češnjakom.
Na kraju umiješajte žlicu maslinovog ulja.
Ako kotlete želite dodatno aromatizirati, uz njih možete u tavicu ubaciti i začinsko bilje po ukusu, poput ružmarina ili bosiljka. Ili uz njih možete ispeći i neko povrće koje volite poput mrkvice, karfiola, celera, paprike… Po ukusu.
Želimo vam dobar tek!
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.