Nova godina pred vratima: Pojednostavite ono što je važno!

Pred nama je Nova godina, vrijeme novih početaka, promjena, odbacivanja starih navika, loših izbora, odnosa koji su suviše toksični i vrijeme kad započinjemo nove stvari. Krenite s onim zaista bitnim. Evo na što osobito obratiti pažnju. 🙂

Čistoća i jednostavnost su dva krila pomoću kojih čovjek lebdi iznad zemlje i sve privremene prirode.

Thomas Kempis

Neki baner

Jednostavnost donosi ravnotežu, slobodu i radost. Kada počnemo jednostavno živjeti i kada iskusimo prednosti toga, počinjemo postavljati sljedeće pitanje: “U kojem području mog života još mogu ukloniti distrakciju i jednostavno se usredotočiti na bitno?”

Na temelju našeg osobnog putovanja, naših razgovora i naših opažanja, ovdje je popis od 10 najvažnijih stvari koje trebate pojednostavniti u životu danas kako bi počeli živjeti uravnoteženiji, radosniji životni stil:

Vaša imovina

Previše materijalnih dobara komplicira naše živote u većoj mjeri nego što mislimo. Crpe naš bankovni račun, našu energiju i našu pažnju.

Ona nas drži podalje od onih koje volimo i od života koji se temelji na našim vrijednostima. Ako ćete uložiti vrijeme za uklanjanje nebitnih stvari iz vašeg života, nikada nećete požaliti.

Vaše vrijeme za obveze

Većina nas je ispunila naše dane od početka do kraja s obvezama: posao, dom, dječje aktivnosti, događaji u zajednici, vjerski događaji, hobiji … popis se nastavlja.

Kada je to moguće, oslobodite se od tih obveza koje nisu u skladu s vašim najvećim vrijednostima, piše One green planet.

Vaši ciljevi

Smanjite broj ciljeva u vašem životu na jedan ili dva. Smanjenjem broja ciljeva koje nastojite postići, poboljšat ćete fokus i svoju stopu uspjeha.

Napravite popis stvari koje želite ostvariti u svom životu i odaberite dva najvažnija. Kada završite, dodajte druge s popisa.

Vaše negativne misli

Većina negativnih emocija potpuno je beskorisna. Nezadovoljstvo, gorčina, mržnja i ljubomora nikada nisu poboljšali kvalitetu života jednom ljudskom biću.

Preuzmite odgovornost za svoj um. Otpustite bol iz prošlosti i zamijenite negativne misli s pozitivnim.

Vaši dugovi

Ako dugovi od vas čine roba, smanjite ih. Započnite danas. Učinite ono što morate učiniti kako biste izašli iz dugova.

Pronađite pomoć koja vam je potrebna. Žrtvujte danas luksuz kako bi sutra uživali u slobodi.

Vaše riječi

Koristite manje riječi. Govorite jasno i iskreno. Mislite ono što govorite.

Izbjegavajte tračeve.

Umjetni sastojci

Izbjegavajte trans masti, rafiniranu hranu (bijeli kruh), visoko fruktozni kukuruzni sirup i previše natrija. Smanjivanje tih sastojaka poboljšat će vašu energiju u kratkom roku i dugoročno zdravlje.

Također, što je više moguće, smanjite potrošnju lijekova bez recepta – dopustite tijelu da se  prirodno izliječi, umjesto da stvarate ovisnost o takvim umjetnim tvarima.

Vrijeme ispred monitora

Usmjeravanje vaše pozornosti na televiziju, filmove, video igre i tehnologiju utječe na vaš život više nego što mislite. Mediji preraspodjeljuju vaše vrijednosti. To počinje dominirati vašim životom. I to ima dubok utjecaj na vaš stav i izgled.

Nažalost, kada živite u tom svijetu ni ne primjećujete kako to utječe na vas. Jedini način da u potpunosti cijenite taj utjecaj u vašem životu je da ga isključite.

Vaše veze sa svijetom

Odnosi s drugima su dobri, ali stalni potoci distrakcije su loši. Naučite kada isključiti mobitel, odjaviti se s Facebooka ili ne čitati tekst. Usredotočite se na ono važno, a ne na hitno.

Neprestani protok distrakcija drugih ljudi može nas učiniti važnim, potrebnim ili željenim, ali osjećaj važnosti i postizanje važnosti potpuno su različite stvari.

Multitasking

Istraživanja pokazuju da multitasking povećava stres i smanjuje produktivnost. Dok svladavanje zasebnih zadataka postaje izgubljena umjetnost, naučite je.

Bavite se samo jednim zadatkom dok ga ne obavite. Učinite to dobro. A kada ga završite, prijeđite na sljedeći.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed