Carbonara
Sastojci:
- 200 g špageta
- 3 velika žumanjka
- 40 g parmezana
- 150 g pancete ili slanine
- 1 češanj češnjaka
- Maslinovo ulje
Foto: Canva
Priprema:
- Pjenjačom umutite žumanjke s parmezanom i paprom.
- Pancetu narežite na sitne komadiće, a koru pancete sačuvajte.
- Skuhajte špagete u slanoj vodi i sačuvajte malo vode.
- Korom pancete namažite dno tave.
- Češnjak ogulite i zdrobite dlanom, pa dodajte u zagrijanu tavu.
- Ostavite minutu da pusti okus, pa dodajte pancetu i pecite dok ne postane lagano hrskava.
- Izvadite češnjak iz tave, dodajte tjesteninu i promiješajte.
- Posudu maknite s vatre i dodajte malo vode preostale od kuhanja tjestenine, popaprite i ulijte smjesu od jaja.
- Promiješajte i po potrebi dodajte još malo vode.
Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.