Carbonara 

Špageti carbonara klasik je talijanske kuhinje, a po sastojcima vrlo jednostavno jelo. Hrskava slanina i kremasti umak savršeno se slažu sa špagetima. Dobar tek!

Carbonara 

Sastojci:

  • 200 g špageta 
  • 3 velika žumanjka
  • 40 g parmezana
  • 150 g pancete ili slanine
  • 1 češanj češnjaka 
  • Maslinovo ulje 
Carbonara 

Foto: Canva

Priprema:

  1. Pjenjačom umutite žumanjke s parmezanom i paprom.
  1. Pancetu narežite na sitne komadiće, a koru pancete sačuvajte.
  1. Skuhajte špagete u slanoj vodi i sačuvajte malo vode. 
  1. Korom pancete namažite dno tave. 
  1. Češnjak ogulite i zdrobite dlanom, pa dodajte u zagrijanu tavu.
  1. Ostavite minutu da pusti okus, pa dodajte pancetu i pecite dok ne postane lagano hrskava.
  1. Izvadite češnjak iz tave, dodajte tjesteninu i promiješajte. 
  1. Posudu maknite s vatre i dodajte malo vode preostale od kuhanja tjestenine, popaprite i ulijte smjesu od jaja.
  1. Promiješajte i po potrebi dodajte još malo vode. 
Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed