Tri odlične ideje za uređenje interijera

U svakom području života informacije se brzo mijenjaju, stalno je u fokusu nešto novo. Tako je i s trendovima u uređenju prostora. Kako bih vam olakšala izbor donosim nekoliko ideja koje se lako mogu uklopiti u prostor i stvoriti nov, drukčiji ugođaj ili jednostavno osvježiti postojeći. Umjetnički detalji, šarm sela ili jarke boje neka se nađu i u vašem domu.

Umjetnost posvuda

Nakon godina minimalističkih, skandinavskim stilom nadahnutih interijera u kojima je koloristički accent bio na bež zidovima i ponekom detalju čini se das u maksimalisti napokon došli na svoje kao i ljubitelji umjetnosti.

Naime, ukrašavanje zidova omiljenim slikama među kojima su djela vrhunskih umjetnika kao i djela koja ste možda pronašli na buvljaku odličan je izbor za osvježavanje prostora posebice, ako imate visoke stropove i bijele zidove na kojima možete izabrati kreativnost. Spoj nespojivog, šašavi koloritom nabijeni maksimalizam trenutačno se smatra vrlo poželjnim.

Seoski šarm u gradu

Neki baner

Moderni svijet toliko je uronjen u tehnološki napredak da uopće ne čudi što mnogi nastoje barem nakratko od toga pobjeći. Jedan od načina za postizanje odmaka od modernosti je dom uređen u seoskom stilu. Ovakvo uređenje prostora ima mnogo prednosti, a odiše i posebnim, rustikalnim šarmom i jednostavnošću.

Keramičke posude, velike vitrine od punog drveta, grede na stropovima kao i retro svjetiljke iznimno su popularni, a takvo uređenje podsjeća na bakinu kuću.

Umjetnički detalji, šarm sela ili jarke boje neka se nađu i u vašem domu.

Photo by Rogério Toledo

Jarki accent u prostoru

Prije nego što se odlučite za konkretne boje razmislite o paleti boja koja će održavati željeni dojam. Primjerice možete odabrati komplementarne boje koje se savršeno nadopunjuju ili se odlučiti za monokromatsku paletu s različitim nijansama iste boje. Osim toga analizirajte osvjetljenje u prostoru kako biste utvrdili kako će željene boje izgledati u različitim svjetlosnim uvjetima.

Ako želite da vaše prostorije budu upečatljive razmislite o odabiru jednog ili nekoliko zidova koje ćete obojiti u jarkim tonovima što se naziva akcentnim zidovima. Akcentni zid može postati središnja točka u uređenju interijera.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed