Punjeni zapečeni šampinjoni

Punjene šampinjone napravit ćete vrlo jednostavno i vrlo brzo, no oni će jednako tako i nestati – vrlo brzo. Za pripremu će vam trebati tek petnaestak minuta, a za pirjanje i pečenje još četrdesetak. Dobar tek!

Punjeni zapečeni šampinjoni

Sastojci:

  • 700 g većih šampinjona
  • 2 žlice maslaca
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta
  • ¼ šalice krušnih mrvica
  • Sol i papar
  • ¼ šalice svježe naribanog parmezana, plus još za posluživanje
  • 120 ml krem sira
  • 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog na sitno, plus za ukras
  • 1 žlica svježeg timijana, nasjeckanog

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i namastite lim za pečenje.

Gljivama uklonite stapke i sitno ih nasjeckajte.

Neki baner

Klobuke poslažite na lim za pečenje udubljenim dijelom prema gore.

U tavi na srednje jakoj vatri otopite maslac.

Dodajte nasjeckane stapke gljiva i kuhajte dok voda koju puste ne iskuha, oko 5 minuta.

Dodajte češnjak i kuhajte 1 minutu, zatim dodajte krušne mrvice i pustite da se malo zapeku oko 3 minute.

Posolite i popaprite.

Punjeni zapečeni šampinjoni

Foto: Canva

Maknite s vatre i pustite da se smjesa malo ohladi.

Malo ohlađenu smjesu prebacite u veliku zdjelu i dodajte parmezan, krem sir, peršin i majčinu dušicu.

Posolite i popaprite.

Klobuke gljiva napunite nadjevom i pospite s još parmezana.

Pecite u pećnici dok gljive ne omekšaju, a vrhovi ne dobiju lijepu boju, 20 minuta.

Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed