Pazi, da ne vršiš pritisak

Ako u banci pokušate protestirati zbog loše usluge ili bilo kakvog problema, službenici osjećaju pritisak, pa zato tamo stoji naoružani zaštitar, spreman da vas izvede iz prostora.

Ako u bolnici protestirate iz bilo kojeg opravdanog razloga, zaposlenici također osjećaju pritisak, pa zato i tamo stoji naoružani zaštitar, a postoje i realne šanse da će vas gledati ispod oka i pružiti vam uslugu preko volje.

Ako iz vrlo opravdanih razloga, pokušate protestirati u bilo kojoj javnoj ustanovi, radite pritisak ljudima koji tamo rade i zbog toga će vas uslužiti preko volje i na štur i neprofesionalan način. Naoružani zaštitar će vas mjerkati u niskom startu, jer on tamo pazi da ne dođe do pritiskanja.

Neki baner

Ako u vrtiću protestirate iz ma kako opravdanog razloga, stvarate pritisak odgajateljima i upravi, pa se može dogoditi da vaše dijete dobije etiketu “mali od one čudakinje koje stalno prigovara”. Budući da tamo ostavljate svoje dijete, bolje 5 puta razmislite hoćete li protestirati.

A škola?! Pa, isto! Stvarate pritisak, što se pravite ludi!

Nek si ti u pravu, ali budi tiho!

Musić – Milanović je trebala prošutjeti, jer je s tim mailom stvorila pritisak profesorima, a bogme i upravi. Vi znate kako je raditi pod pritiskom? Prva dama ima prigovor! Opravdani, ali nije to važno, nego pritiskala je s pozicije moći i sa službenog maila. Mogla je fino prošutjeti, jer dijete joj ionako odlazi iz škole. Mislila je carica da slobodno smije iskazati svoje opravdano nezadovoljstvo, jer mali je ionako završio, pa se neće iskaljivati na njemu. No, ne lezi vraže, iskalili su se na mužu, a i na njoj!

Zamislite, usudila se! Nek je i “prva dama”, svejedno je trebala prošutjeti!

Ako svi mi svagdje šutimo, zašto ne bi i ona prešutjela?

Profesori su se osjećali pritisnuto, pa su brljali po ocjenama iako to nitko nije od njih tražio.

Blagoglagoljivo, snishodljivo i protuzakonito su ispravili malome ocjene i to je problem koji je uzrokovala nezadovoljna mater, koja je pisala mail u kojem je nabrojala propuste, lošu organizaciju, krivi postupak i ne fer odnos prema djeci.

Usudila se? E, sad će vidjeti svog boga! Blatit ćemo je na dugačko i na široko, rugat ćemo se, ocrnjivati i nju i muža joj, a nećemo poštedjeti ni klinca. A, da je šutjela kao svi mi ostali, cijele te medijske torture ne bi bilo i ona bi lijepo i mirno živjela.

Znate li koji servis za građane, gdje ne stoji naoružani zaštitar kojeg mi plaćamo, da bi nekoga štitio od našeg pritiska?

Ukazivanje na propuste stvara pritisak onome tko je propustio, zato ne ukazujte!

Pazim da ih ne pritišćem

Evo moji dečki su uspjeli prošli tjedan, onaj prije prošlog i pretprošlog, kao i ovaj tekući, svaki dan pomalo čamiti po birtijama u susjedstvu. Nisu stigli ošišati travu i oplijeviti korov uz rubnjake. Ok, nije to jedino što nisu stigli, nego uzastopno svašta ne stignu i vidim ja to sve i živcira me, ali mi je nezgodno stvarati im pritisak. Ako budem prigovarala, osjećat će se loše dok pijuckaju piće i druže se s frendovima, a osjećat će i pritisak.

Ja neću biti kao naša prva dama i neću prigovarati i pritiskati, nego ja šutim i strpljivo čekam da se oni raziđu svatko na svoju omiljenu destinaciju, a onda nabrzinu sav korov počupam umjesto njih, sakrijem ga brzo na dno kante i pravim se da to nisam ja.

pritisak

aerial view of the adriatic sea as seen from dubrovnik
Photo by Sara Coppini on Pexels.com

Oni kad se vrate, isto se prave da ne vide da nema korova i svi o tome šutimo. Tako se to radi, gospođo Musić- Milanović!

Narednih dana planiram odraditi još tucet muških sitnica po kući, ali isto ću poskrivećki, da se ne osjete pritisnuto.

Poslije ćemo se svi praviti da ništa ne vidimo, nećemo ništa komentirati i tako ćemo izbjeći kućnu reorganizaciju, zajednički trud oko zajedničkog prostora i mirna Bosna.
Oni će svaki dan na druženje, a ja ću biti brza, temeljita i nevidljiva.

Ne pritišćite jedni druge, jer pritisnuti ljudi rade protuzakonite stvari. Ne zato što su oni loši ljudi, nego zato što ih se pritišće.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed