Kad nemate puno vremena, a želite ukusan i hranjiv ručak dobra ideja su kremasti njoki u bijelom umaku. Ovo ukusno kremasto jelo gotovo je za samo 10 minuta. Dobar tek!
Njoki u bijelom umaku
Sastojci:
- 500 g njoka
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 180 g dimljene ili kuhane šunke
- Sir po izboru
- Češnjak
- Sol i papar
- Peršin
- Začini – ružmarin, timijan i bosiljak

Foto: Canva
Priprema:
- U posoljenoj vodi skuhajte njoke.
- Kada isplivaju na površinu nakon 3 do 4 minute izvadite ih i ostavite sa strane.
- Zagrijte ulje u tavi i na češnjaku popržite šunku, pa dodajte njoke i začine.
- Pržite oko dvije minute, pa dodajte vrhnje za kuhanje i naribani sir.
- Nastavite kuhati još dvije minute uz lagano miješanje.

Ivana Matas, rođena u Splitu, gdje odrasta i školuje se, po struci diplomirana pravnica, voli pisati, voli životinje, voli zdrav život i kvalitetnu zdravu prehranu te je svoju ljubav prema zdravom životu spojila u jedno i krenula pisati članke na temu zdravlja.