‘Iduća dva tjedna su kritična’, ovaj put za naše živce

Mišići su glavna vijest u zadnja dva tjedna. Što verbalni što oni iz foto-arhivske građe ljetnih događanja vrlih političara. Važno je imati mišić i važno je furat’ se na agresivu. Tako sad imamo ”Smuka” koji pije viski, ”Ironmana” atrofiranog torza i ”Kapetana Mikija” koji pije gusti sa šlagom. Ni kriv ni dužan, velikoj političkoj trojci priključio se i po svemu sudeći budući gradonačelnik Zagreba kojeg na mrežama zovu Senf. U našem ”kvartu” reklo bi se da je jedini problem kako unijeti ego u tako male veličine.

Mozgam o svim tim javnim nastupima i pokušajima da se zabavi narod koji ne zna više je l’ je cijepljen od virusa ili lošeg humora naših političara. Političari zasigurno jesu, od humora. Gledaš sav taj cirkus oko lokalnih izbora u kojima glavnu riječ vode svi samo ne kandidati za upražnjeno mjesto gradonačelnika Zagreba.

Naši politikanosi i njihovi mišići

Realno, izbor te pozicije javnosti je i najzanimljiviji. Možda još i Zadar gdje je u drugi krug ušao Ričard, očito Lavljeg srca, ili Ričard Nagi budući da se voli skidati. Svi ostali su male ribice polakomljene za velikom udicom s uhljebnom ješkom.

U toj predstavi bez sadržaja izgubila se sva bit samih izbora. Umjesto da se uspoređuju programski sadržaji, glasačima je pažnju privukao Njonjin estetski dojam.

Neki baner

Fotografija tarzanske alegorije povećavana je na mnogim strateškim mjestima ne bi li se donio konačni sud o najbolje definiranom mišiću na njegovom tijelu. Ispostavilo se da mu je najbolje očuvani mišić skriven na tamnom i od znatiželjnika skrivenom mjestu.

Iduća dva tjedna su kritična


WTF Njonjo objavio fotku u kupaćim gaćama: Milanović kaže da nemam mišiće
Foto: Facebook

Očekivao se i mišićni rat u ostalih verbalnih suboraca. Iako je Senf nalik atrofiranom Ironmanu, on je svoju snagu odlučio upotrijebiti za drugi krug izbora u koji neće kandidati iza kojih stoje ili ih podržavaju političke medijske posvuduše. Razgolićeni u svojim ulogama izazvali su mnogobrojne reakcije vazda virtualnih prosvjednika.

Osvanule su fotke s čašom viskija i cigare, montaže s likovima iz ”Noćne more” kako piju gusti sa šlagom, a ljetno mišićavi Njonjo ”prošetao” je od zanimljivih bazena do sibirskih ravnica gdje jaši na bijelom konju u tandemu s ruskim fitnes guruom.

Kad vidiš svu tu količinu neutemeljene samodopadnosti s pravom se upitaš je l’ mi to živimo u zemlji Minionsa? Manje bi štete napravili ti Malci. Vrhunac svega je izjava jednog potpredsjednika stranke koja rapidno gubi svoj opozicijski identitet nestajući iza bolje PR odrađenih predstavljanja daleko manjih, a trenutno na sceni prisutnijih stranaka.

“Vruć vetar” promjena ili?

Dakle, čovjek poetski zaneseno veli da će pustiti topao vjetar promjene i tako spasiti stranku. Ne bi mu pomoglo ni da neprestance pušta ”vruć vetar”. U iduća dva tjedna, koja su iznimno bitna, vidjet ćemo hoće li u prvi plan cijepljenje ili cijepanje od smijeha u ”doigravanju” za gradonačelnika.

Možda je najbolje da prepustimo sve političarima pa kako će oni puštati tople vjetrove promjena tako ćemo i mi doznati odakle najviše smrdi. A nakon svega doznat ćemo i tko uistinu ima mišiće, a tko tek mišić. Za utrku…

Krešimir Butković

Foto izvor: 24sata

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed