Brzi cheesecake s cimetom – desert za muškarce koji ne vole čekati

Nema ništa loše u tome da ponekad poželiš nešto slatko. Pogotovo ako to možeš napraviti u pet minuta – bez pećnice, bez nereda i bez osjećaja krivnje. Ovaj cheesecake s cimetom upravo je to: jednostavan, kremast i taman dovoljno “fit” da prođe i kao proteinski desert poslije treninga.

Cimet daje toplinu i miris koji podsjeća na domaći kolač, a tekstura je lagana i mekana, taman da zadovolji i kad ti se ne da čekati da se nešto ohladi, digne ili peče.

Sastojci:

  • 250 g kvarka ili gustog jogurta
  • 10 g pudinga u prahu ili škroba
  • 1 jaje
  • zaslađivač po želji
  • posip: smeđi šećer i cimet

Priprema:

  1. Sve sastojke ubaci u zdjelu i dobro promiješaj.
  2. Stavi u mikrovalnu na 5 minuta na 450 W. Sredina treba ostati lagano želatinasta.
  3. Pospipaj šećerom i cimetom, pusti da se kratko ohladi – i to je to.

Ako koristiš pećnicu, peci na 175 °C oko 25 minuta.

Brzi cheesecake s cimetom
Neki baner

Foto: Canva

Zašto ga vrijedi probati?

Jer je brz, jednostavan i stvarno dobar. Ne trebaš biti chef da ispadne odlično – a uz kvark ili grčki jogurt dobiješ i solidnu količinu proteina. Idealan desert kad ti se jede nešto slatko, ali nemaš vremena ni volje za komplikacije.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed