Jesenski Euforija BBQ: Tajni sastojak za savršeni roštilj

Jesen je, ali je vrijeme još uvijek ispunjeno toplinom ljeta. Zrači suncem i poziva nas da iskoristimo svaku priliku za druženje na otvorenom. I dok lišće postepeno prelazi u nijanse crvene i zlatne, jedna stvar ostaje nepromijenjena – strast prema roštiljanju. Možda bismo to mogli nazvati “pravim babljim ljetom” – doba kada možemo uživati u ukusima sa žara, uz miris dima koji se širi zrakom. I upravo u toj savršenoj kombinaciji jeseni i ljeta, želimo vam predstaviti recept za neodoljiv barbecue sos koji će vašem roštilju dati posebnu notu i očarati sva osjetila. Spremni ste za uživanje u spoju sezona i okusa? Onda krenimo u pripremu ovog nevjerojatno ukusnog barbecue sosa.

Ako ovog vikenda razmišljate o roštiljanju, onda je ovo recept za vas!

Sastojci:

  • 2 šalice kečapa
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1/4 šalice jabučnog octa
  • 1/4 šalice vode
  • 2 žlice Worcestershire umaka
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice dimljene paprike
  • 1 žlica čilija u prahu (opcionalno, za dodatnu ljutinu)
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica crnog papra
  • 1/2 žlice luka u prahu
  • 1/2 žlice bijelog luka u prahu
Photo by <a href="https://unsplash.com/@zgrillsaustralia?utm_content=creditCopyText&utm_medium=referral&utm_source=unsplash">Z Grills Australia</a> on <a href="https://unsplash.com/photos/cakWvAKow6U?utm_content=creditCopyText&utm_medium=referral&utm_source=unsplash">Unsplash</a>

Uputstvo:

  1. U srednjoj posudi, pomiješajte kečap, smeđi šećer, jabučni ocat i vodu. Dobro promiješajte da se sve sjedini.
  2. Dodajte Worcestershire umak, senf, dimljenu papriku, čili u prahu (po želji), sol, crni papar, luk u prahu i bijeli luk u prahu.
  3. Temeljito promiješajte sve sastojke da se sjedine.
  4. Stavite posudu na štednjak i zagrijte je na srednjoj vatri. Kad počne ključati, smanjite temperaturu i ostavite umak da lagano krčka.
  5. Kuhajte umak oko 15-20 minuta, povremeno miješajući, dok ne postane gušći i bogatog okusa.
  6. Maknite umak s vatre i ostavite ga da se malo ohladi.
  7. Kada se umak ohladi, prebacite ga u staklenku ili bocu za čuvanje.

Vaš klasični barbecue umak je spreman! Možete ga koristiti kao umak za roštilj, marinadu ili preljev za razna mesna jela. Umak se također može čuvati u hladnjaku nekoliko tjedana. Uživajte!

Jesenski Euforija BBQ
Neki baner

Photo by Z Grills Australia on Unsplash

Neki baner