Cupping – tajna izdržljivosti i dobrog zdravlja

Jeste li se ikada zapitali kako sportaši uspijevaju prebroditi sve zdravstvene izazove, posebice kada je u pitanju muskulatura? Odgovor možda leži u cuppingu.

Posrijedi je drvena metoda hidžama poznatija kao cupping koja je nastala 3300 godina prije Krista prvotno u Makedoniji, a putem svijeta došla je na Istok gdje je postal dio terapije u raznim bolnim stanjima.

Cupping

Foto: Canva

Neki baner

Terapiji čašama podvrguli su se brojni uspješni sportaši poput Michaela Phelpsa, plivača koji je osvojio čak 25 olimpijskih medalja. Naime, poznato je da se tom metodom brzo uklanjaju bolovi, opušta mišiće, pojačava cirkulaciju te pruža još mnogo blagodati organizmu.

Što je hidžama ili cupping?

Riječ je o tradicionalnom načinu isisavanja nečiste krvi tako da se na koži tankim kirurškim skalpelom napravi nekoliko rezova i na njih se stave posebno patentirane vakuumske čašice koje dovode do istiskivanja nečistoća iz tijela i kože. Ispod čašice skuplja se sva nečista krv. Naravno, prije odlaska na tretman treba provjeriti stručnost terapeuta.

Koje sve blagodati donosi?

Zbog uklanjanja toksina iz tijela osjećamo se lakše, poletnije, imamo više želje za životom i puno smo energije. Osim toga, stručnjaci tvrde da cupping pomaže u rješavanju problema učestalih glavobolja i nakupljenog stresa.

Također, održava zdravlje kože, posebno one sklone aknama, ekcemima, celulitu jer je opskrbljuje s kisikom. Od koristi je i kod proširenih vena jer vraća svježu krv i kisik u zahvaćena područja.

Cupping

Boli li tretman?

Jedno od najčešćih pitanja je li tretman hidžame bolan? Stručnjaci ističu da nije, odnosno nije potpuno bezbolan. Blago peckanje osjeti se samo pri zarezivanju kože.

Neki baner
No Comments Yet

Comments are closed